Manifest

A Vilamajor, No + Supermercats. Fem Poble

Aquest setembre de 2018 ha començat, per sorpresa de molts, la urbanització del camp de l’entrada de Sant Antoni de Vilamajor a la carretera de Llinars. Espai on hi ha projectada la construcció d’un supermercat de grans dimensions de l’empresa Bonpreu en una primera fase, i en una segona pisos. La llicència per a la construcció del supermercat ja està atorgada i es pretén que estigui llest a la setmana santa del 2019 i deixant l’altra com a indefinida. Els terrenys són de titularitat privada.

Es preveu la construcció de 1.200 m2 de superfície comercial, comptant que solament la L que dibuixa el terreny urbanitzat pel supermercat són 2.100 m2 en total, dels quals seran útils 1.600 m2 entre supermercat i pàrquing.

Veïns i veïnes del poble i comerciants ens oposem a la construcció d’aquest projecte per les següents raons:

  1. És un atac directe al petit comerç local. Una nova superfície d’aquestes dimensions amenaça la continuïtat de les petites botigues que ara donen vida als carrers de Vilamajor.

  2. A Vilamajor actualment ja hi ha tres supermercats, més que suficients per suplir les necessitats dels seus habitants i visitants.

  3. No volem el model de creixement del poble que va associat a la instauració de noves superfícies comercials.

  4. Suposa un impacte ambiental i paisatgístic rebutjable des de qualsevol perspectiva ecològica.

  5. Tenim dret a decidir. El projecte s’ha fet d’esquenes als habitants del poble i sense tenir-ne en compte la opinió al respecte abans de tirar-lo endavant

  6. Les grans cadenes comercials sovint generen relacions abusives cap als productors i treballadors.

Per tot això qüestionem en la seva totalitat el projecte i volem obrir un espai de debat de forma immediata per a tractar l’assumpte.

Així mateix interpel·lem l’ajuntament de Vilamajor per a qüestionar el mecanisme pel qual es decideixen projectes d’aquestes característiques al poble, i la possibilitat de revisar el POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).